Z.O.Z. The Trumpet Shall Sound

Pasen net als Kerst zijn voor mij het muzikale walhalla. De Mattheüs, Stabat Maters, muziek voor de lijdenstijd, ik geniet met volle teugen. Uren kan ik op de bank zitten luisteren naar wat er voorbij komt op NPO4 en vaak ook op TV. Alleen de zon kan me ervan af krijgen om een wandeling of een rondje golf te doen. Daarna zoek ik snel snel de bank weer op om verder te luisteren. Dinsdag kwam dit stuk uit de Messiah van Händel voorbij. Het bezorgde me gelijk een mega oorwurm. De volgende dag kwam er nog een oorwurm van Thomas Pannenkoek voorbij maar die moest het al snel afleggen tegen deze.

In ‘The Trumpet shall sound’ vertelt de bas over de wederkomst van Jezus Christus op aarde waar hij blij en verheugd om is. De trompet schalt door de ruimte om het nieuws de verkondigen terwijl de bas met woorden en opgewekte stem het geheel kracht bij zet. Zelfs als je niets van de tekst verstaat spat de blijdschap er van af en daar wordt ik dan weer blij van en blijf met een oorwurm zitten.

The Trumpet Shall sound – Handel: Messiah

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ’t Pumpke

35 gedachten over “Z.O.Z. The Trumpet Shall Sound

  1. Hi hi. Ik dacht echt dat deze er wel in zou gaan als gesneden koek. Niet te zwaar maar zo zie je maar weer. Je weet het nooit zeker.

   Like

 1. Heerlijke Zwijmel voor deze zaterdag en de Paasweek. Of ik er een uur naar kan luisteren is weer een andere vraag. Maar als ik daarnaast er ook naar kan kijken, naar het samenspel van orkest en zanger… dan weer wel!!

  Geliked door 1 persoon

  1. De trompet vind ik erg mooi en interessant om naar te luisteren en kijken. Heb al zoveel valse noten van de trompet gehoord in dit stuk dat ik altijd een beetje meet samengeknepen billen zit te luisteren. Gaat het goed? Spelen ze de hoge noten goed? Gewoon een spannend en als het dan wel goed gaat is het extra genieten.

   Geliked door 1 persoon

 2. De christelijke feestdagen beleef ik niet heel erg vanuit het geloof al ben ik er wel mee opgegroeid. Maar dan zonder de bijpassende muziek. Maar trompet vind ik wel een prachtig instrument en hoor ik graag.

  Like

  1. Voor mij hoort het er gewoon bij. Dat is natuurlijk persoonlijk en maakt verder ook niets uit. Het gaat er wat mij betreft om dat je geniet en dat kan ieder op zijn eigen manier doen, invullen. Super toch.

   Like

  1. Officieel is het stuk langer dan deze. Heb bewust gekozen voor de kortere versie omdat het anders misschien toch een beetje te veel zou worden voor de zwijmelaars.

   Like

 3. Voor jou lijkt het me heerlijk rond deze dagen, qua componeren maakte de grote componisten geen uitzondering of het nu een feestdag of een gewone dag was, denk dat ze een klein sociaal netwerk hadden destijds, altijd bezig met muziek, het instrumentale van dit stuk kan mij bekoren, de zanger, bas neem ik even voor lief, kan goed luisteren naar klassiek, maar houd het het liefste bij instrumentaal

  Geliked door 1 persoon

  1. Hi hi, neem die maar even voor lief ja. Volgens mij gaat het nu in de muziek nog steeds om dat sociale netwerk. Vaak is de componist of muzikant ook alleen maar met muziek bezig. De componisten van vroeger waren wel vaak in dienst van edelmannen en/of vorsten. Er werd veel van ze verwacht .

   Like

 4. De muziek is prachtig en de trompet zelfs geweldig. De zang hoeft van mij niet. Maar dat weet je wel, bij klassiek ga ik voor de muziek. Fijn weekend AnneMarie!

  Like

 5. Af en toe een stukje klassieke muziek vind ik best OK ter afwisseling.
  Fijn weekend en geniet van al het moois dat onze toondichters ooit achter lieten.

  Geliked door 1 persoon

  1. En dan te bedenken dat er ook nog zo veel verloren is gegaan. Erg jammer want ik ben wat dat betreft altijd nieuwsgierig wat er nog meer gemaakt zou zijn.

   Like

 6. Terwijl ik dit lees zit ik te luisteren naar de Mattheus Passion op tv. Ben niet zo van de klassieke muziek maar met Pasen wel altijd.

  Like

 7. Ik ben gelovig opgevoed maar heb er niets mee. Al geloof ik zonder meer dat het iets kan toevoegen in je leven. Muziek kan beklijven, ongeacht je al dan niet christelijke opvoeding. De trompet maakt het iets luchtiger.

  Geliked door 1 persoon

  1. De muziek doet het hem voor mij. Mijn vader en zijn zus zingen allebei in een koor daarbij speelden een aantal een instrument waardoor er.eigenlijk altijd muziek was en ook vertrouwd ben geraakt met klassieke muziek.

   Like

 8. mogge AnneMarie
  ja heerlijk om er zo weer op ut te zijn , ben straks voor een rondje om het Naardermeer
  de zon genieten zolang het kan 🙂
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 9. Handel blijft om van te genieten en ik heb echt mijn favo stukken die ik graag erg hard draai maar niet uren achter elkaar. Dit stuk is prachtig en ken ik wel maar niet zo goed, morgen op de goede grote burengerucht speakers!

  Geliked door 1 persoon

 10. Hmmm… echt wel muziek waar je even voor moet zitten.
  Hij valt wel wat vaak in herhaling qua woorden.
  Maar… heerlijk toch, als je hiervoor kúnt gaan zitten en ervan kan genieten!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.