30 weken Photo Challenge (12) Bokeh

Satur9 bedacht een uitdagende Challenge. Dertig weken lang een foto inzenden volgens opdracht. Mocht je zin hebben klik hier en doe mee aan deze uitdaging.

Week 12 is de opdracht: Bokeh

2019 was mijn bokehjaar. Uhh denk je nu waarschijnlijk. Ja in 2019 ben ik redelijk fanatiek aan het fotograferen geweest. Fotograferen is bijna een 2e natuur geworden maar in dat jaar heb ik een aantal fototechnieken uitgeprobeerd waaronder bokeh. Door corona is het nogal in de versukkeling geraakt. Het wachten is op code groen zodat we weer mogen en kunnen doen wat we graag willen. Er op uit gewapend met fototoestel het land in en de grens overtrekken. Dat jaar heeft wel wat mooie bokeh plaatjes opgeleverd.

Voorlopig is dit de laatste bijdrage van de fotochallenge. Nadat Satur9 terug is van vakantie gaan we weer vrolijk verder.

48 gedachten over “30 weken Photo Challenge (12) Bokeh

 1. Voor één keer wil ik je tegenspreken. Het is absoluut niet omdat we niet ‘ver’ weg mogen dat er niks te fotograferen valt. Het laatste jaar hebben we in onze buurt meer mooie plekjes leren kennen dan de 25 jaar voordien.
  Heel mooie collage!

  Geliked door 2 people

  1. Je hebt wel gelijk. Het punt is dat we onze buurt al behoorlijk uitgekamd hadden voordat corona begon. Veel verder dan 20 km. van ons huis komen we nog steeds niet.

   Like

 2. mogge AnneMarie
  ik heb ff moeten opzoeken wat bokeh is en heb dus weer wat geleerd
  hoe het ook heet je maakte heel mooie foto’s
  ja er op uit de wandelpaden op , ik ga het eind van de maand het Noord Hollandpad weer op en wel in de kop van de provincie , mede omdat dan de bollenvelden kleur hebben , nu is er nog erg veel groen , heerlijk wandelen , kijk er naar uit
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 3. Ook ik heb het even moeten opzoeken, en vrees dat ik bij deze opdracht forfait zal moeten geven. Mijn smartphone kan dit niet, ik heb het vroeger al een paar keer geprobeerd, want een vage achtergrond vind ik heel mooi op foto. Jij hebt hier prachtige beelden gemaakt met de Bokeh, want nu ken ik het!, methode . Misschien moet ik toch een fototoestel overwegen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Nee met de smartphone lukt dit niet zo goed. De foto’s zouden nog beter kunnen maar daar heb ik de apparatuur niet naar. Ben tevreden met mijn fototoestel en probeer er uit te halen wat mogelijk is. De verleiding om betere camera te kopen is groot maar dan moet je met losse lenzen gaan werken en daar heb ik niet zoveel zin in.

   Like

  1. Heel veel oefenen. Het zou nog veel beter kunnen maar dan heb je andere apparatuur nodig. Daar ben ik financieel nog niet aan toe.

   Like

 4. Deze natuur is zeker mooi om te wandelen. Wat heb jij mooie klaprozen foto’s gemaakt. Lama ziet lief eruit. Maar kunnen wel spugen. Haha. Wat heb jij ook mooie bloemen foto’s gemaakt. Mooie buurt!

  Like

 5. ha die AnneMarie
  ja dat waren geen makkelijke tijden , wat je al zegt , zo denkt men straks over de tijd waar in wij nu leven 🙂
  fijn weekend groet

  Geliked door 1 persoon

 6. Juist in het coronajaar ben ik meer naar buiten gegaan. Gezond voor lijf en leden. Eerlijk is eerlijk: in de polder is er de ruimte voor. Ik maak alleen foto’s met mijn telefoon. Daar zit de fotobewerking “mooi maken” op maar dat bleek geen voltreffer. Talent voor fotografie heb ik niet maar ik zie wel wanneer anderen mooie foto’s kunnen maken. De jouwe in bokeh staan er gekleurd op! Harstikke mooi, ook de lama of impala.

  Like

  1. Ik, we zijn ook veel buiten maar steeds in de buurt en op de golfbaan. Heel veel op de golfbaan en daar valt eigenlijk niet veel te fotograferen. Heb je dan ook geen tijd voor. Mijn hoop is op het voorjaar gevestigd.

   Like

 7. Gelukkig kan naar buiten gaan meestal wel, alleen werkt het weer niet zo mee de laatste week. De libelle zou je best een juffertje in het groen kunnen noemen.

  Geliked door 1 persoon

 8. ja een echte schoonheid is het zeker , maar zo waren al die ik zag bij jullie ook
  deze had de ptt van mij wel mogen houden ipv die plasticdingen van nu

  Geliked door 1 persoon

 9. nee ik was in Nunspeet , lichting 69/5 🙂 , die kazerne is gelukkig terug gegeven aan de natuur 🙂 , de hele omgeving daar was indertijd zo wat militair gebied , zeg maar tussen Ermelo en Zwolle
  ik was bij de Stella fabriek en testcenter , helaas door corona kon ik de fabriek niet in

  Like

 10. ja dat fietssie gaat me veel plezier geven , de grootste er van zijnde het plezier van het fietsen zelf , want die was ik echt wat kwijt hoor

  Geliked door 1 persoon

     1. jakan zijn dat er eerder gekopt wordt , maar ik hoorde van oud collega’s die in de buurt van Schagen wonen , dat het nog dunnetjes was met kleur vorige week , ik neem de gok 🙂

      Geliked door 1 persoon

 11. ‘ja dat zijn zeker krachtpatsers ondanks dat ze maar klein zijn
  ikmaakte een fijne wandeling , wind van het noorden in de rug , maar hield m’n vest en jack aan , koude wind hoor

  Geliked door 1 persoon

   1. ja bedoeling was om in Julianadorp de bus terug te pakken naar Den Helder , maar ik keek op de klok en google maps en dacht ik ga door 🙂
    op het eind wel wat moe in de benen hoor 🙂

    Geliked door 1 persoon

 12. ja mooi op tijd , en genoten van rust en vrijheid , en belangrijk , van het wandelen zelf
  de Tulpen zijn koukleumen 🙂 vergeleken bij de Hyacinten en Narcissen , misschien volgende week wel

  Like

Reacties zijn gesloten.