Z.O.Z. Soave sia il vento – Mozart

In mijn notities staat dat de Clarinotts tot op heden 21-09-2018 niet te vinden zijn op You-Tube. Het origineel is met zang, maar niet iedereen houdt van klassieke zang. Toch wilde ik het graag laten horen omdat het zo’n wonderschoon trio is. Inmiddels heb ik het wel op YouTube gevonden dus wat let me nu nog.

Soave sia il vento komt uit de opera ‘Cosi fan Tutte’ van Wolfgang Amadeus Mozart. Een opera vol intriges. Twee jonge officieren zijn verloofd. Een vriend van hen beweerd dat alle vrouwen ontrouw zijn als zij voor langere tijd op zee zijn. Daar geloven de heren niets van en zullen de proef op de som nemen. Het schip vertrekt en de verloofdes met de oudere vriend zwaaien ze uit en wensen dat ze een behouden vaart zullen hebben (trio). De verloofdes weten niet dat ze in werkelijkheid achter blijven en verkleed als Albanezen de dames opnieuw proberen te verleiden. De verleidingen en intriges lopen hoog op maar uiteindelijk komt het (natuurlijk) allemaal goed.

Soave sia il vento – The Clarineotts

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ’t Pumpke

Voor diegene die het duet tussen de dames en de oude vriend wel aan durven als de heren naar zee varen.  Hoor de wind zachtjes waaien als de officieren vertrekken. Dan zetten de achterblijvers in en bezingen hun zorgen en wensen voor een behouden vaart.

Soave Sia il vento – Cosi Fan Tutte – Mozart

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ’t Pumpke