Z.O.Z. Improvisatie Sarabande

Podium Witteman is weer met zomerreces. Veel te vroeg naar mijn zin maar iedereen moet weer opladen, inspiratie opdoen om in de herfst weer te kunnen knallen en ons te verrassen met nieuwtjes, weetjes en vooral mooie muziek.

Een van de vaste rubrieken bij Podium Witteman is Mike Boddé. Mike blijkt al een behoorlijke televisie carrière te hebben gehad voordat hij bij Podium Witteman terecht kwam. Ik ken hem alleen van Podium Witteman en vrees dat ik wel het een en ander gemist heb. Met Mike is altijd weer een verrassing waar hij mee komt. Soms serieus, soms lachwekkend maar hij heeft altijd wel iets bijzonders te vertellen en/of te laten horen.

Mike Boddé is van oorsprong een jazzpianist en daardoor altijd verrassend in zijn pianospel. Het ligt er niet dik bovenop maar iedere keer kom je weer iets jazzyachtigs tegen. In een van de uitzendingen speelde hij een improvisatie op een Sarabande van Bach. Bij Bach gaat mijn antenne sowieso al gelijk rechtop staan dus ik zat er helemaal klaar voor en hij stelde niet te leur. (Doet hij eigenlijk nooit)

Een heerlijk, fijngevoelig stukje muziek waar iedereen zichtbaar van genoot. Mike maak een CD vol met dit soort improvisaties. Fantastische muziek bij een glaasje wijn op de late avond.

Mike Boddé – Improvisatie op Sarabande van J.S. Bach

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ’t Pumpke

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ’t Pumpke

23 gedachten over “Z.O.Z. Improvisatie Sarabande

 1. Eigenlijk een soort klassieke versie van “spituals” je kent het wel die rustgevende muziek in de beautysalon die eigenlijk geen muziek zijn en daarom nooit storen. En of dit heerlijk is, ! Ik vergeet podium Witteman té vaak , ben niet echt een fan van Witteman ( als talkshow presentator) maar in dit muziekprogramma op TV is hij echt op zijn plaats , Een heel mooi programma in een segment dat veel te weinig aan bod komt. en zeker de moeite waard.

  Geliked door 1 persoon

  1. Eigenlijk ben ik ook niet zo’n fan van hem als presentator maar het programma in zijn geheel is wel aan mij besteed. Ik sla het praktisch nooit over ondanks dat ik het niet altijd even mooi vind.

   Like

   1. Of het je raakt of niet heeft natuurlijk ook met het aanbod te maken, dat is altijd anders. Maar juist daarom is het een goed programma, dat voor iédereen die van muziek houdt wel iets te bieden heeft.

    Like

 2. Ogen dicht genieten en wegdromen bij dit prachtige pianospel. Mike Boddé is nooit op mijn pad gekomen, daarom is Zwijmelen op zaterdag zo leuk. Want nu weet ik het wel en heb al het een en ander bekeken op Youtube. Weer iemand er bij waar ik vaker naar ga luisteren. Dank je wel AnneMarie, fijn dat je er weer bent!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Heel mooi! Bach is altijd prachtig en deze versie mag er zijn. Zoals Ferrara hierboven schrijft vormde Boddé met Van Luyn een duo, later ook op televisie in de Mike en Thomas Show. Ook met veel muzikaal jolijt. Hij schreef ook het boek ‘Pil’ over zijn strijd tegen een depressie.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik ken hem van de Mike en Thomas show …aantal jaren terug en muzikale comedy-kwis … altijd enorm leuk …beetje a la Jeroen vd Laan en Niels Woe “Even tot hier” … google maar eens, youtube heeft er ook vast wel iets van

  Talent zoals dat van Mike wordt in ons land altijd onderbelicht naar mijn idee

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.