Bachweek NPO4

Aanstaande week is het Bachweek bij NPO4 met als hoogtepunt en afsluiter de top 77 van J.S. Bach. Deze week kregen we natuurlijk al een voorproefje van wat er staat te gebeuren. Aan mij kun je het wel kwijt hoor. Van Carine Lacor kregen we bijzondere uitvoeringen van Bach te horen. Sommige waren zo bijzonder dat ik ze jullie graag bespaar zo bijzonder. Eén sprong er toch wel tussenuit en dat was de Orgel Sonate No 4. BWV 528. Niet te zwaar, eens wat anders dan een cantate en gelukkig kon ik de uitvoering vinden die bij NPO4 gedraaid werd.

Iedereen die wel eens wat bij You-Tube opzoekt of beluisterd weet dat je vanzelf een volgend stuk voorgeschoteld krijgt. Vaak iets wat je al eerder eens beluisterd hebt maar soms komt er iets nieuws langs. Nadat Marie-Clair Alain de laatste tonen had laten klinken kwam er een pianobewerking van Sonate No. 4 door Víkingur Ólafsson tevoorschijn. En wat scherts mijn verbazing, stiekem vind ik deze uitvoering nog mooier. Nee het is niet de originele versie maar dat hoeft niet altijd. Luister zelf maar en mocht je interesse hebben, ik kan je de Bachweek bij NPO4 van harte aanbevelen.

Organ Sonata No. 4 in E Minor, BWV 528: II Andante – Marie-Claire Alain

Víkingur Ólafsson – Bach: Organ Sonata No. 4, BWV 528: II Andante

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ’t Pumpke

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ’t Pumpke

21 gedachten over “Bachweek NPO4

 1. Wat heb je toch weer een juweeltje gevonden, ik geniet hier echt van. Natuurlijk kwam ik op Youtube nog bij andere versies van dit stuk terecht, waarvan ik die op viool en cello ook heel mooi vind.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ahh die heb ik weer gemist. Soms ook niet gek.hoor want als ik.iets moois heb gevonden dan luister wel 100 x desbetreffende stuk.

   Like

 2. mogge AnneMarie
  ik zal het niet opzoeken en meermaals beluisteren
  vind het knap deze muziek te maken en spelen op verschillende instrumenten
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

  1. Fijn dat het zo af en toe wel lukt. Ieder zijn smaak natuurlijk maar het is leuk te horen als mensen het kunnen waarderen. Dank daarvoor.

   Like

 3. We zitten een WEtje in de bossen. Jammer, het lukt me niet de muziek te draaien. En mijn laptop is er niet. Zelf ben ik geen grote fan van Bach, maar hij was de lieveling van mijn vader, en dat schept nostalgie, dus ik luister later zeker.

  Geliked door 1 persoon

  1. De piano versie vind ik zelf zeer de moeite waard. Alhoewel ik het orgel ook goed kan waarderen.
   Je bent er dus echt wel bekend met Bach.

   Like

 4. Deze twee kun je inderdaad rustig onder “zwijmelen”noemen. Heerlijk rustig. Ik heb ervan genoten, luister eigenlijk te weinig naar de klassieke zender. Misschien wel omdat ik er te weinig van af weet en en natuurlijk ook niet alles in mijn straatje valt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik kan me voorstellen dat je ook niet altijd zin hebt in klassieke muziek. Iedereen heeft natuurlijk ook voorkeur voor een of ander genre. Gelukkig maar anders zou het misschien toch wat saai worden.

   Like

  1. Echte zwijmels. De pianist heeft meer van dit soort uitvoeringen. De kritieken zijn zeer lovend onder deze uitvoering. Een naam om te onthouden.

   Like

 5. Ben geen fan van orgelmuziek, de eerste uitvoering is dus niks voor mij. Niet afgeluisterd.
  Maar de 2e lijkt wel alleen piano te zijn… maar dat zal ik vast mis hebben. Deze is erg mooi!

  Geliked door 1 persoon

 6. ik had gisteren een rustdag , nu onderweg naar een korte etappe op het Noord-Holland pad
  de foto’s gaven wel een aardig idee van wat ik zoal tegenkwam , ga genieten hoor zo’n dag naar de kust
  Jullie binnenkort dus ook genieten van de zee

  wandel groet

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.