Z.O.Z. Do not stand at my grave and weep

Ontdaan door het overlijden van Peter R. de Vries zit ik achter mijn computer dit blog te schrijven. Het is niet te bevatten dat in Nederland iemand om zijn uitspraken of daden zomaar in koelen bloede neergeschoten kan worden. Onze rechtstaat wankelt, het recht van de sterkste lijkt te zegevieren. 

Met zijn dood verliezen we een uniek mens. Lang niet door iedereen geliefd maar hij betekende voor veel mensen hun enige hoop. Hoop op antwoorden, hoop op gerechtigheid, hoop op eerherstel, hoop op bevrijding uit de gevangenis. Met zijn misdaadjournalistiek heeft hij zaken opgelost die anders onopgelost waren gebleven. Wie moet en kan het nu van hem overnemen? Er moet toch iemand zijn die al deze mensen opnieuw hoop kan geven. 

Persoonlijk had ik verder niet zoveel met hem, hij was er gewoon. Het idee dat hij tegen alle stromen opzwom en met ontknopingen en gerechtigheid kwam was en daarmee mensen hun leven weer terug kon geven was min of meer een geruststellend idee. 

Nu hij er niet meer is lijkt het belang van zijn zijn ineens tot ons door te dringen.  We gaan hem missen. 

Rust zacht Peter, dank wat je voor onze maatschappij betekend hebt.

 

Eternal Light – Do not stand at my grave and weep

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ’t Pumpke

25 gedachten over “Z.O.Z. Do not stand at my grave and weep

 1. mogge AnneMarie
  ja het tuig lijkt te winnen van de rechtstaat 😦
  Peter deed goed werk , en of er iemand is die dat kan overnemen , om vele mensen hoop en rust te geven , ik zou niet weten wie , zeker niemand die de rechtstaat moet besturen 😦
  je vond er een passende zwijmel bij

  ondanks alles wat er gaande is , wens ik je een fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is te hopen dat iemand zijn werk voort zal zetten. We zullen hem missen.
   En idd er is veel aan de hand op het moment.
   Genieten in het klein wordt het maar wel nodig om het eigen hoofd boven water te houden.
   Jij ook een goed weekend.

   Geliked door 1 persoon

  1. Ik hoop dat er een nieuwe Peter R. Op zal staan. Liever had ik natuurlijk dat hij was blijven leven. Hij was zo vasthoudend en doelgericht, had vast en zeker nog veel meer op gelost als hij was blijven leven.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik kende hem enkel van tv. Heel onrechtvaardig als mensen die naar waarheid trachten er zo zwaar voorwerp worden gestraft, net zoals zijn familie. Hij wilde geen beveiliging, wilde niet ‘op kosten van de maatschappij’ leven. Een heel gedreven idealistisch man is niet meer.
  Mooi stukje muziek. Troostend

  Geliked door 1 persoon

 3. Het is verschrikkelijk. Geen enkele moord valt te rechtvaardigen. Hij was de man die altijd doorging tot de waarheid bovenkwam. Een tweede man als hij is er niet.

  Geliked door 1 persoon

 4. ‘Nu hij er niet meer is lijkt het belang van zijn zijn ineens tot ons door te dringen.  We gaan hem missen’….. dit besef doet toch de tranen stromen bij zijn dood en bij die van anderen. Mooi geschreven. 

  Geliked door 1 persoon

 5. Een mooi eerbetoon. Ik had ook niet zoveel met hem, maar je hebt gelijk, hij had het beste voor met de mensen en hij zal zeker gemist worden. Dat dit kan gebeuren is verschrikkelijk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is het, dat het gebeuren kan hier in Nederland. Voor zijn familie en de mensen waar hij voor streed is het verschrikkelijk.

   Like

 6. Klopt, als mens kwam hij niet altijd goed over op “het publiek” ook bij mij niet, nogal nurks en meer dan zelfverzekerd. Maar zijn intenties spreken me reuze aan, niet buigen voor onrechtvaardigheid zelfs al moet het je de kop kosten.
  Zijn goede werk zal altijd herdacht worden. Heel tries dat je in Nederland afgemaakt kan worden om je rechtvaardigheidsgevoel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is echt van de zotte dat er nog steeds van dit soort geschift spul rondloopt. Strengere straffen, meer mensen op de georganiseerde misdaad zetten, geen idee of het zal helpen. Het lijkt onuitroeibaar.

   Like

   1. Temeer er veel criminaliteit mee komt uit landen waar corruptie hoogtij viert, dat sluipt er hier ook steeds meer in en dat is een slechte zaak omdat er dan in kringen van politie en gerecht slechtte zaken infiltreren.

    Geliked door 1 persoon

 7. Het was een geweldige man, ik heb veel geleerd van hem. Geef nooit op ook al is het moeilijk dat is de boodschap die ik er uit haal. We zullen hem zeer zeker missen.

  Geliked door 1 persoon

  1. We zullen hem zeker missen en kunnen een voorbeeld aan hem nemen. Rechtvaardigheid wordt niet altijd in dank afgenomen en kan soms gevaarlijk zijn. Dat bewijst zijn dood ook, helaas.

   Like

 8. Mooi geschreven AnneMarie en een passende Zwijmel… Persoonlijk had ik niet zoveel met hem, maar hij was een geweldig mens in het gene waar hij voor stond. Hij vocht voor gerechtigheid en dat werd hem in het criminele circuit niet in dank afgenomen. Of beveiliging hem voor een liquidatie had kunnen behoeden betwijfel ik, maar je maakt het hun wel een stuk lastiger. Zolang de georganiseerde misdaad blijft bestaan, zullen wij moeten vrezen dat dergelijke dingen blijven gebeuren hoe triest het ook is.

  Geliked door 1 persoon

 9. Heel bijzonder hoe hij opkwam voor rechtvaardigheid.
  Ik vond donderdag echt een zwarte bladzijde. Het overlijden van Peter. R. , de watersnood in Limburg, de coronacijfers die door het dak gaan…
  Je hebt het wel mooi verwoord in je blog.

  Geliked door 1 persoon

 10. ha die AnneMarie
  ja dat was weer een mooie wandeling door een mooi gebied , als je van rust en stilte houd zo als ik 🙂
  de route gaat vanaf de volgende etappe om Amsterdam heen en zal zeker minder stil zijn
  jij wandelt minder , is niet dom , is erg jammer 😦

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.