Z.O.Z. Lost In Music – Sister Sledge

Muziek, zolang ik me kan herinneren heb ik er van gehouden. Een vader die zong en gitaar speelde en met hem een aantal familieleden die musiceerden is het me waarschijnlijk met de paplepel ingegoten. Helaas heb ik niet het genoegen gesmaakt om op jonge leeftijd een instrument te leren bespelen. Op 20 jarige leeftijd heb ik een orgel gekocht en heb les genomen.

Jaren van muzieklessen en genieten van het spelen konden niet voorkomen dat er een einde aan kwam. De kindertjes dienden zich aan en ik heb het laten versloffen. Het waren tropen jaren. Drie kinderen in 17 maanden tijd vraagt om andere prioriteiten. Achteraf zo jammer maar mijn muzikale talent was niet opgewassen tegen zoveel kinder zorg en -werk.

Een kleine redding kwam van mijn vriendin. Samen zijn we naar een koor gegaan waar we jaren gezongen en genoten van alle muziek die we mee uit mochten voeren tijdens Kerst- en Paasdagen. Ook daar kwam weer een einde aan.

Het leven ging door maar muziek bleef altijd op de achtergrond, waar ik ook was of wat ik ook deed. Veel te vroeg naar mijn zin kwam er een einde aan mijn werkzame leven op kantoor. Zoekend naar een nieuwe balans was daar gelijk weer de muziek die zich opdrong aan mij. Was het wel opdringen? Vast niet, ik kreeg er alleen meer tijd voor.

Inmiddels is muziek luisteren bijna een eerste levensbehoefte geworden. Een paar dagen zonder muziek voelt als een gemis. Soms wordt ik zo door muziek in beslag genomen dat de wereld maar even moet wachten, niet eens opgemerkt wordt. Is het niet heerlijk, jezelf verliezen in muziek?

Sister Sledge – Lost in Music

 

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ’t Pumpke

20 gedachten over “Z.O.Z. Lost In Music – Sister Sledge

 1. mogge AnneMarie
  ja het leven loopt meest anders dan je zou willen , dat heb je goed verwoord
  en je vond er een heel passend stuk muziek bij
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik wou dat ik het meer mocht ervaren …..’lost in music’. Het lukt me enkel op het juiste moment bij de juiste muziek in de juiste sfeer.
  Vergeet niet, nooit te oud om te leren!? Misschien nu terug een nieuwe kans grijpen?

  Drie kinderen op 17 maand tijd betekent sowieso een heel erg drukke periode waarbij je je vooral als mama moet waarmaken.

  Je verliezen in muziek is heel mooi. Geniet ervan en vergeet gerust even het leven.

  Geliked door 1 persoon

  1. Klopt, nooit te oud om te leren. Heb het serieus overwogen maar gewoon de rust er niet voor. Luisteren naar muziek kan overal en praktisch bij alles. Lessen en studeren zijn vaak intensief als je er wat terecht van wil brengen en dat zit er nu echt niet in. Weer dat zorgen maar nu voor mijn moeder en daardoor het uinieren ontdekt. Lekker buiten en er wat moois van maken.

   Ja 3 kinderen in 17 maanden was even naar adem happen toen er een tweeling opkomst was maar ozo mooi om mee te maken en te mogen ontvangen ondanks alle zorgen die we hadden om die 3 kleine kindjes.

   Geliked door 1 persoon

   1. Vooral doen wat voldoening geeft is belangrijk. En bij het ouder worden leren we vooral ‘niets moet, niksen mag’. En als daar prachtige muziek beluisteren bij hoort is dat schitterend.

    Wij vonden het hier al zo druk met 3 kinderen op 3 jaar, wat moet dat bij jou niet geweest zijn, maar ook zo mooi💛

    Geliked door 1 persoon

 3. Muziek maken is zoals je weet belangrijk in mijn leven, en dat is mij met de paplepel ingegeven. Door het spelen van allerlei genres ben ik ook veel gaan waarderen. Het ene raakt je, het andere niet… Ik ben zo gehecht geraakt met het zwijmelen op zaterdag, want hierdoor komt er nog meer mooie muziek op mijn pad😍 ‘Lost In Music’ past hier mooi bij!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat weet ik en daar ben ik dus wel een beetje jaloers op maar eigenlijk kan ik mijn ei ook behoorlijk kwijt in het luisteren naar muziek.
   Wat wel door het zwijmelen op zaterdag het gevolg is dat ik me er meer in ben gaan verdiepen en daardoor de muziek intenser beleeft wordt door mij.

   Like

   1. Het is wat je zegt… Ik verdiep mij er ook meer in nu, dat is het leuke. En besteed ik ook meer aandacht aan de Zwijmels die ik plaats. Kost veel tijd maar ik geniet er van 😊

    Geliked door 1 persoon

 4. Voor mij is muziek ook altijd heel belangrijk geweest. Vroeger thuis stond de radio altijd aan. Mijn ouders hielden er ook van. Ik kon ook zo genieten van muziek dat mij raakte. Ik herinner me dat ik ooit in 1965 heb gezegd, dat er dat jaar zoveel mooie muziek werd uitgebracht. Heerlijk.
  Nog steeds is het belangrijk, hoewel ik geen radio meer aan heb overdag, al jaren niet. Maar ik luister als ik achter mijn laptop zit heel veel Spotify of ik kijk YouTube. Zal wel nooit overgaan.
  Tjonge, 3 kinderen in 17 maanden… Dan heb je zeker een tweeling erbij? Ja dat is niet niks…
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, de laatste 2 zijn een tweeling, pittige tijden waren dat. De radio staat hier eigenlijk altijd aan. NPO 4, ‘s-morgens is daar eerst een paar uur nieuws, is wel prettig om de dag mee te beginnen.

   Like

 5. Muziek luisteren kan gelukkig altijd al heb je “luisteren”én “luisteren”. Inderdaad knap druk 3 kinderen in 17 maanden, mijn dochter had er 2 in 16 maanden en dié was al erg blij dat ik regelmatig even bij kon springen.
  Helaas zelf niet muzikaal om een instrument te bespelen want volgens mij kun je je dán pas echt oin muziek verliezen. Maar deze dames kunnen er ook iets van hoor.

  Geliked door 1 persoon

  1. Met een tweeling erbij gaat het hard. We hebben wel hulp gehad, je red het gewoon niet alleen overdag. De echtgenoot moest natuurlijk ook nog werken. Mijn moeder heeft ook veel geholpen, een INAZ stagaire gehad en de oudste ging al vroeg een paar dagen naar de opvang.

   Like

   1. Ik zie het bij de buurtjes, een veel te vroeg geboren tweeling dat redt je gewoon niet alleen zonden één van de twee tekort te doen.

    Like

 6. Muziek is heel belangrijk voor me. Heb ik het met de paplepel binnengekregen?
  Ja, ik denk het wel.
  Mijn moeder luisterde veel muziek. Had een ‘bandrecorder’ en zette regelmatig het laatste uur Veronica op, uit nostalgie. Ze had mooie LP’s. En zette vaak de muziek een tandje harder als ze het mooi vond.
  Mijn vader was minder uitgesproken in muziek.

  Like

 7. Wat er vroegah thuis gedraaid werd is wel anders dan wat ik luister. Toch ben ik heel blij dat ik klassiek thuis heb gehoord en later heb leren waarderen. Je geplaatste nummer is ook leuk weer eens te horen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Zeker hoor helemaal verliezen in muziek is zo prachtig. Vond het altijd zo heerlijk in de auto ook dat is soms gewoon wel wilde blijven zitten om het af te luisteren.

  Geliked door 1 persoon

 9. mogge AnneMarie
  ja flinke buien vielen er hier en daar , ik had geluk en was net thuis , en jullie voor de kroeg 🙂
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 10. mogge AnneMarie
  ja de omgeving daar rond de pyramide is schitterend , denk dat jij als ik er vele wandel kilometers hebt gemaakt
  de pyramide heeft zeker te lijden onder de weersomstandigheden , ongeacht het jaargetijde , wat je zegt een wonder dat ie er nog staat , bewijst maar weer eens dat goed onderhoud van belang is
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 11. ha die AnneMarie
  ik en de kop laten hangen , die 2 kennen elkaar niet 🙂
  ja soms denk aan m’n mooie jeugd , al de sport ik deed , komt dat gedicht voorbij en ja die noemen het weemoed
  ik amuseer mij juist heel goed , dag in dag uit , vandaag ook weer een leuk stukje gefietst en wie weet woensdag terug wandelen op het Noord Holland pad
  lieve groet , Karel

  Like

 12. mogge AnneMarie
  ja onze taal is mooi van zich zelf hoeft geen andere taal in 😦
  fijn ritje was dit weer , ik trof redelijk tot goed weer
  maar ik zou vandaag een lange etappe op het Noord Holland pad , dat stel ik ff uit , vertrouw het weer toch niet , maak straks een rondje hier achter
  geniet de dag

  Like

Reacties zijn gesloten.