Z.O.Z. Septembre

Ach het is alweer september. De zomer bijna voorbij, nog wat mooie nazomerse dagen te gaan. Genieten zoveel je kunt want na september gaan we toch echt de herfst in. Afscheid nemen van de zomer, hebben we wel zomer gehad? Ja een ouderwetse natte zomer. De natuur heeft zijn hart op kunnen halen en deed zijn best om zich van zijn mooiste kant te laten zien. Groen, zo groen is het jaren niet geweest in de zomer en bloemen, heel veel bloemen. Ondanks het te weinig aan zonnige dagen hebben we stiekem toch wel genoten van deze zomer.

Barbara – Septembre

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ’t Pumpke

25 gedachten over “Z.O.Z. Septembre

 1. Nou, hier hebben veel planten, bloemen en struiken het leven gelaten, juist door de vele regen. Een doodnormale zomer was het niet, daarvoor was het te warm. De verwarming is de hele zomer uit geweest. Ook wel fijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Oef dat is niet fijn dat ze het leven hebben gelaten. Hier was alles erg groen en erg groot geworden. Ben nu nog struiken en heggen aan het knippen omdat alles veel te groot wordt.
   Vorige jaren was het enkel water geven en nog eens water geven.

   Geliked door 1 persoon

 2. mogge AnneMarie
  het was een zomer zo die kwam en zo ik die dan ook nam
  weer wat gewandeld en gefietst weg van enige drukte
  genoten o.a van de schitterende heide dit jaar
  al in al was ik wel tevreden
  mooie Franse chanson over september , we zullen zien wat het brengt
  fijn weekend groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Een mooie nazomer vind ik heerlijk. ‘s-Morgens lekker koud en in de middag weer warm. Geef mij maar het einde van de zomer. Herfst dus eigenlijk, daar kan ik enorm van genieten.

   Like

 3. Ik heb gewoon de hele vakantie in mijn tent in een trainingsbroek en hoody (met capuchon op! ) en sokken aan geslapen. Heel sexy. Maar ja… er was ook niemand om me warm te houden.
  Voor de natuur een verademing, zoveel water.
  Mooie rustige chanson voor de zaterdagmorgen 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Misschien om in je tentje te liggen niet ideaal, net wat je zegt maar de natuur doet het er beter op.
   Die hete droge zomers ben ik nu ook weer niet zo weg van.

   Like

  1. Dat gevoel heb ik ook wel een beetje. Als de nazomer nu nog wat langer duurt dan moeten we het er maar weer mee doen.
   Ik ben wel benieuwd of dat natte weer nu de trend gaat worden zeker omdat we al een paar lange droge en hete zomers achter de rug hebben. Eigenlijk dacht ik dat die hete zomers het nieuwe normaal zou gaan worden.

   Like

   1. Het weer ging altijd wat op en neer in een soort clusters. Ik herinner me jaren dat er achter elkaar van dit soort zomers maar ook jaren dat we achter zonnige warme zomers hadden. Zal in het grote geheel de temperatuur wel iets hoger liggen maar die schommeling was er altijd al.

    Geliked door 1 persoon

 4. Mooie Chanson, ik houd er van dat weet je!! Het is al weer september… goh nog even en is het al weer herfst. Maar wij gaan nog even na zomeren, voor het zo ver is. En vergeleken met vorig jaar was dit geen zomer, maar ik heb er niet minder van genoten. Ik probeer te genieten van alles wat er op ons pad komt. Weer of geen weer!!

  Like

  1. Klinkt misschien raar maar ik wordt altijd zo moe van de zomer. De warmte en het vele op pad zijn sloopt je op een gegeven moment.
   Ik geniet van de zomer maar ben dan ook weer blij dat het september is en we het weer wat rustiger aan kunnen doen.

   Like

 5. Heerlijke muziek heb je geplaatst, muziek waarbij ik helemaal tot rust kom, nu vind ik de Franse taal sowieso erg mooi.
  We hebben inderdaad een wat vreemde zomer gehad, nauwelijks echt bizar warm, zelf was ik er blij om, vanwege mijn hond die warmte niet had doorstaan, dus kan er hopelijk nog een aantal maanden van genieten mijn trouwe viervoeter.

  Geliked door 1 persoon

 6. ha die AnneMarie , nee dat meende ik dus niet hihi , ben al enorm blij met die zeg maar 110 km , met de zuid helling van de Amerongse berg er bij 🙂
  ja ik ben heel blij met m’n e fietsje
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 7. mogge AnneMarie
  ik mocht dat oude stadje Vlissingen wel , maar toch ook liever in de vrije natuur
  vandaag loop ik half half , polder en moderne stad
  veel plezier met balletje slaan
  geniet de dag

  Like

 8. mogge AnneMarie
  ja dat terracottaleger is heel indrukwekkend hé , en dat zal nog meer in het echt zijn dan in de pps
  ze hebben geen idee wat ze nog zullen tegenkomen bij het afgraven , onvoorstelbaar wat een werk dat vroeger is geweest pppffffttt
  fijn weekend groet

  Geliked door 1 persoon

 9. ja een mooi ritje was het zeker , jammer alleen dat ik geen reuzenschepen trof
  de foto van de teller zegt dat het 76,2 km was , dus valt nog mee

  Like

Reacties zijn gesloten.