4-daagse, 35 tot 40 graden

Het kan bijna niemand ontgaan zijn, morgen, de eerste dag van de 4-daagse is afgelast. Zondag om 14.00 uur was de kogel door de kerk. De 4-daagse wordt dit jaar een 3-daagse. En menigeen is daar blij om. Wat mij betreft een pak van mijn hart. Familie en vrienden vroegen al of ik dinsdag thuis bleef, maar dat is iets wat je niet zo snel doet. Een dag niet lopen is geen medaille en betekent einde oefening. De trainingen die vooraf zijn gegaan, het zwoegen, de tijd die er al in gestoken is. Bovendien je hebt betaald hè.

Na zo’n beslissing van hogerhand begint het gemopper en gemauw. Zijn er van die flinkerds die menen te moeten verkondigen dat de medaille of het kruisje niet verdiend is bij 3 dagen wandelen. Een fijne boodschap die kan iedereen even in zijn zak steken waarna ze vertellen zelf toch te gaan. Want ja niet over de Waalbrug gelopen te hebben is voor hen de 4-daagse niet compleet. Echt, het is nooit goed. Welke beslissing er ook genomen wordt.

Laat mij maar lekker thuis. De lust om iets te doen vergaat me bij deze temperatuur toch al. Vorige week was het wel anders. Een week voor de 4-daagse sportrusten schaf ik maar af. Het is me vorige jaren ook met hangen en wurgen gelukt. Rustig aan doen bevalt me beter. Zaterdag was ik als een briesend paard dat in zijn stal stond te trappen van ongeduld. ‘s-Morgens voordat het warm werd maar even een rondje golf gedaan.

Dit jaar blijf ik overigens thuis en reis heen en weer tussen Ede en Nijmegen. Wil het eens proberen hoe dat bevalt. Van de wandelgroep was er niemand die 30 km. loopt en gaat logeren met de groep. Dat zou betekenen dat ik alleen heen en weer moest reizen en als het tegen zit ook “alleen” moet lopen. Wie schetst mijn verbazing, kom ik begin maart een buurvrouw van vroeger tegen en blijkt zij de 4-daagse te lopen en ook nog eens alleen. Haar partner had het af laten weten en wilde niet meer de 4-daagse lopen. De beslissing was snel genomen. Nu lopen we samen. De trainingen waren heel gezellig dus ik denk dat we de (4) 3-daagse gaan redden samen.

26 gedachten over “4-daagse, 35 tot 40 graden

 1. O die gaan jullie zeker redden , al gezellig babbelend over vroeger tijden als buurtje , zo van weet je nog 🙂
  ja ik hoorde in het nieuws van lui die deze 3 daagse medaille niet bij al de vorigen gingen doen , en ook over lui die toch gingen lopen , tegen alles in , geen posten van de organisatie en zo meer , ik hoop dat ze het niet redden , of is dat nu toch te gemeen
  suc6 jullie

  Geliked door 1 persoon

 2. Geniet vooral. Goed dat de organisatie geen risico neemt. Er zal maar een slachtoffer vallen, dan is de kritiek ook niet van de lucht. Hadden ZE niet dit, hadden ZE niet dat. Beste stuurlui …

  Geliked door 1 persoon

  1. Rose of l.blauwe zonneklep en een kort witblauw gestreept blousje met lange mouwen als het erg heet is. Anders een blauw tshirt. Maar ik denk dat de zonneklep het meest op zal vallen. We lopen met zijn tweeën. Zij is lang en ik klein.

   Geliked door 1 persoon

    1. Oke. Ik kijk ook naar jou uit. Ik ben benieuwd of we elkaar herkennen. Als ik nu de foto van jou zie bij dat bord dan denk ik het moet toch lukken om elkaar te treffen.

     Like

 3. Wat fijn om weer eens iets van je te horen . Natuurlijk zal dat kruisje nog steeds dik verdiend zijn want het is morgen nog warm genoeg, dat hangt dan is de bosachtige stukken nog behoorlijk. Het wordt ook nog een meer vochtige warmte die eigenlijk nog minder prettig is dan het “droge”warme weer van vandaag. Met heel vroeg starten zou dan misschien de 30 km nog te doen zijn maar niet er is helemaal plaats om zoveel mensen heel vroeg te laten starten, 40 en 50 km is sowieso geen doen. Nee hoor ik hoop dat je kunt genieten van de aangepaste vierdaagse.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik verwacht dat we er wel van gaan genieten rn we laten ons de kop niet gek maken over die 3-daagse. Ben net even op de fiets weggeweest en wilde maar wat graag weer naar binnen. Ben blij dat we vandaag vrij hadden.

   Like

 4. Gelukkig ging de eerste dag niet door. Maar sommige mensen deden wel. Heel klein groepje dan. Leuk avond vierdaagse voor de mensen die wel deden. Voor jou is dan ook leuk. Heel veel succes. De laatste dag voor morgen vroeg. Fijne dagen.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.