Nummer 7 is binnen
Nummertje 7 is binnen. 7 maal de 4-daagse van Nijmegen gelopen. Nu ben ik toch echt geen groentje meer. Meer dan 20 x een 4-daagse lopen zal ik niet redden, veel te laat begonnen maar hier ben ik best een beetje trots op en voel ik me ook geen groentje meer.

Dit keer ben ik niet blijven logeren met de wandelclub, maar samen met een wandelmaatje heen en weer gereden naar huis. Twee totaal andere manieren om de 4-daagse te lopen. Welke de voorkeur heeft kan ik niet zo zeggen. Dit was aardig relaxed. Geen logeerpartij dus ook geen inpakstress. Deze keer liep ik maar 30 km. per dag wat ook bijgedragen zal hebben aan het relaxte gevoel. Bij 40 km. loop je 2 uur langer, minimaal 8 uur in totaal. Bij 30 km. loop je minimaal 6 uur per dag. Op zijn vroegst 5 uur het bed uit en op zijn laatst 3 uur binnen op de wedren. Het beviel boven verwachting goed.

Ga ik met de wandelclub logeren is veel onrustiger en rumoeriger maar daar staat tegenover dat er een fysio en valt er zoveel meer te beleven. Met een mannetje of 20 extra om je heen is er altijd wel iemand die net weer iets anders te vertellen en beleefd heeft.

Gelukkig mochten we dinsdag niet van start gaan. Zelfs woensdag was het nog knap heet. Bij een vroege start, 6.45 uur, ben je al een aardig eind op weg voordat het heet wordt. Dat moest haast lukken meende ik. Bovendien zou het niet zo heet worden als de dag ervoor. In vergelijking met dinsdag klopte het wel maar tegen een half één, één uur begon ik behoorlijk heet te krijgen. Blij dat onderweg de tuinslangendouches er weer waren. Even onder de sproeier door, beetje afkoelen en verder.

Donderdag was een vreselijke dag, nat, koud, ongezellig en hij leek eindeloos. Tegen half elf begon het te regenen en het is blijven regenen tot ongeveer 16.00 uur. Het is zwoegen en je enige doel is om zo snel mogelijk de finish te halen. Na zo’n natte kledderdag verlang je alleen maar naar een warme douch en droge kleren.

Vrijdag was een superdag. Goede temperatuur om te wandelen, vroege start en zoals gewoonlijk voor de laatste dag veel publiek langs de kant. Vooral op en langs de Via Gladiola is het 8 km. lang één groot feest. Nou niet mopperen dat dit niet leuk is, te druk, te warm enz. enz. enz. Zolang je het niet meegemaakt hebt is er geen oordeel over te vellen.

En dan de felbegeerde beloning in ontvangst nemen, en natuurlijk foto’s maken. 2022, een memorabele 4-daagse moet door ieder persoonlijk voor eeuwig vastgelegd worden op de foto. De foto’s vliegen de hele wereld rond en Facebook ziet oranje groen van alle wandelende en feestende 4-daagse lopers en bezoek. Wat een heerlijkheid die mobieltjes.

Op de wedren kwam ik wandelneef tegen. Daar stond hij ineens, recht voor onze neus. Reuze gezellig. Twee jaar lang geen 4-daagse en bijna geen contact gehad te hebben tussendoor gaf nogal wat gespreksstof. In augustus zien we elkaar weer en praten we verder. Dit was te kort.

Begin dit jaar heb ik vreselijk getwijfeld of ik nog wel een 4-daagse wilde lopen, maar nu weet ik dat stoppen geen optie is voor mij. Ik blijf doorgaan totdat het echt niet meer wil of kan. Dit feestje wil ik zeker niet missen.

Advertentie

42 gedachten over “Nummer 7 is binnen

 1. Gefeliciteerd en inderdaad, na 7 keer ben je echt geen groentje meer.. De sfeer zou echt iédereen een keer mee moeten maken, dat is echt geweldig. Ik kijk altijd wel naar de intocht en voel de sfeer dan weer, Als belevenis geweldig maar ik heb niet het virus opgelopen en wandel liever niet met zoveel duizenden mensen samen. Toch knaagt het nog wel ergens dat het kruisje zo kaal is want het kroontje erop krijg je pas bij de tweede keer.
  Als ik dicht genoeg in de buurt woonde om thuis te slapen zou dat wel helpen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik begrijp heel.goed dag de afstand een belemmering is. En ergens logeren geeft meer gedoe en extra stress. Maar je kent het en weet dat het iets heel speciaals is. Ondanks alle voor en tegens kun je er nog van genieten. Daar ben ik blij om.

   Like

   1. Ja hoor het is erg leuk om er naar te kijken. We hadden destijds een kamer in een hotel in een plaatsje in de buurt maar dat was toch iedere dag gedoe om heen en weer te komen, in de ochtend niet zo’n probleem maar aan het eind van de dag was dat best vervelend. Maar ik had het echt niét willen missen. het is heel bijzonder om mee te maken.

    Geliked door 1 persoon

    1. Dat geloof ik. Inmiddels hebben de hotels een 4-daagse arrangement en wordt er ook voor het vervoer heen en terug gezorgd. Overal komen de pendelbussen vandaan om.de wandelaars naar de werden te brengen. Maar het blijft wel een dingetje.

     Geliked door 1 persoon

      1. Dat is balen ja. Maar ook een beetje onervarenheid. Naar mate je vaker loopt ontdek je steeds meer en gaat het wat makkelijker. Het enige is 40 km blijft 40 km en 50 en 30 ook. Daar valt niks aan te veranderen.

       Like

 2. Dikke proficiat. 30 km per dag, ik doe het je verre van na. Heel knap. Gelukkig had je nog ideale dag wat het weer betreft. Ik heb zelfs dinsdag en woensdag op jou gedacht. Echt waar, met de hitte en vervolgens het nat.
  Maar de triomf achteraf doet alles snel vergeten. Je hebt het toch maar weer gedaan👍. En de sfeer van verbinding is heerlijk.
  Hier wordt binnenkort de Dodentocht gedaan (100km). Heerlijke sfeer ook onder de deelnemers en in Bornem.

  Geliked door 1 persoon

  1. Oohh waw. 100 km. Dat is een eind. Ik geloof direct dat daar de sfeer ook bijzonder is. Wandelaars zijn wel een beetje een gek volk geloof ik. Er is bijna nooit heibel, eerder verbroedering en saamhorigheid.

   Geliked door 1 persoon

 3. Gefeliciteerd AnneMarie! 7 is niet niks. Interessant wat je vertelt over de verschillende manieren van het festijn beleven, thuis slapen of blijven logeren. Beide voor- en nadelen kan ik begrijpen. Ik zelf zal vrees ik nooit het genoegen hebben de via Gladiola af te leggen, maar ik snap heel goed wat je bedoelt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Fijn en leuk dat je het snapt. Meedoen hoeft echt niet maar meegenieten kan natuurlijk altijd en eigenlijk is dat ook wel een onderdeel van de 4-daagse die ik ook niet zou willen missen. Het publiek, de sfeer het hoort er allemaal bij.

   Geliked door 1 persoon

 4. een geweldige prestatie is het wat jullie hebben neer gezet , ik neem mijn pet heel diep af
  na 2 echt nare jaren , zo terug komen noem ik grote klasse , oké ietsje minder KM
  maar ik weet dat je bijna het plezier in wandelen had verloren , en dat is terug 🙂
  van harte met je 7de kruisje

  Geliked door 1 persoon

 5. Als Nijmeegse van geboorte mocht ik ook de vierdaagse op vele manieren beleven: als toeschouwer op de st. Anna met de halve familie van mijn moeder toen ik nog kind was. Als puber de zomerfeesten tot diep in nacht met diverse soldatenvriendjes en ik heb hem ook 3x uitgelopen en 1x ben ik uitgevallen door teveel blaren die gingen ontsteken. Ik ben blij dat jij er plezier in hebt en dat het je motiveert om te trainen. Proficiat met je prestatie. Leuk dat je weer blogt. Ik ben zelf tijdelijk gestopt met reageren op blogs maar hiervoor maak ik graag een uitzondering. Of er voor mij ooit nog een vierdaagse in zit betwijfel ik met mijn artrose maar ‘never dat never’ zei 007.

  Geliked door 2 people

  1. Ahhh, jij hebt het feest dus van alle kanten beleefd. Je moet het echt beleefd hebben om er iets zinnigs over te kunnen zeggen. Ik heb er weer van genoten iig en weet nu ook dat heen en weer raizen een optie is. Zelfs alleen lopen zou een optie zijn. Dat is het fijne van niet meer zo’n groentje te zijn.

   Geliked door 1 persoon

 6. Gefeliciteerd🔝🔝🔝 Wij AnneMarie… zijn zeker geen groentjes meer als je al een paar keer de 4Daagse hebt gelopen. Het blijft een hele prestatie ook al is de 4Daagse een 3Daagse geworden. Mijn beste dag was de regen dag, dan ben ik op mijn best en dat is altijd al zo geweest. De benauwdheid kon ik dit jaar niet zo goed handelen. En dat je het dan toch weer haalt, zorgt er voor dat ik met recht trots mag zijn op deze prestatie 😊

  Geliked door 1 persoon

  1. Die regendag vond ik dan wel ongezellig maar qua lopen was het idd de beste dag voor mij. Maar als je niet goed voorbereidt bent op zo’n dag dan kan het ook heel verkeerd uitpakken. Wij hadden daar iig geen last van.
   Op naar volgend jaar.

   Like

  1. Dank je wel. Ja die waren ook mee. Goed dat je me aan ze herinnerd. Daar kan ik nog wel wat mee. En ja, het is gewoon mijn ding en dat moet ik blijven doen. De voorbereiding de 4 dagen en daarna weer bedenlen hoe je de volgende keer de voorbereiding aan gaat pakken.

   Like

 7. Echt geweldig dat je gehaald. Geweldig daar om te mee te doen. Hah niet voor mij…. Ik vind knap dat je vol kunnen houden. Maar zegt aal genoeg ik ben geen groentje… Leuke afsluiting van deze blog van je verhaal. Gefeliciteerd!!!!! Fijne dag verder.

  Geliked door 1 persoon

 8. Om tal van redenen niets voor mij maar wat ik ben toch blij dat het door kon gaan en jij erbij kon zijn en mee kon doen… ik gun je nog jaaaaaaaaaaaaaaaaren meedoen en tal van kruisjes erbij natuurlijk !! Geniet nu maar lekker na en rust uit !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.