Covid-19 kruipt steeds dichterbij

wp-1586873771051.jpgNadat we samen enkele (doem)scenario’s hadden doorgenomen moesten we toch maar de andere twee kinderen, naaste familie en wat vrienden inlichten. Met Marjolein gaat het tot nu toe goed maar voor hoelang nog? We hopen natuurlijk  voor haar en de anderen dat het met een sisser af gaat lopen maar mocht dat niet zo zijn dan is het niet prettig om plomp verloren aan te komen met de mededeling dat Marjolein corona heeft.

Familie en vrienden waren net als wij geschokt over het nieuws dat corona op de woongroep bij was binnen gedrongen.  Direct komen de verhalen los dat het bij de anderen ook steeds dichterbij komt. Veel neven en nichten werken in de zorg en bij twee daarvan was het virus ook op de groep binnen geslopen.
Net als bij ons, dikke stress en bezorgdheid over kinderen en partners. Vreselijk.
Waar zijn we toch in beland met z’n allen?

De volgende dag werden we telefonisch bijgepraat over de gang van zaken op de groep. Hanna werd toch overgeplaatst naar de speciaal daarvoor ingerichte quarantaine afdeling op de hoofdlocatie. De andere dame was al in quarantaine op de groep en werd nu ook getest. De uitslag komt normaal een dag later maar doordat inmiddels voldoende testmateriaal  voorhanden is worden veel mensen getest waardoor het druk is op de labs. De uitslag zou daarom zomaar een dag later kunnen komen.

Met Marjolein, de andere bewoners en de verzorging ging het nog steeds goed maar niemand weet natuurlijk of dit zo zal blijven.
Diezelfde avond kon de verzorging gelukkig tijd vinden om met Marjolein te beeldbellen. We hadden haar door al de toestanden al 3 dagen niet gesproken en gezien.
Het was goed om haar te zien en te horen.
Ze was goed in haar doen ondanks alle stress op de afdeling. Kwebbelde lekker mee en was alert.
We namen afscheid zodat ze douchen kon, dat was gisteren erbij in geschoten door alle hectiek. Ze wilde ook wel graag naar bed. Normaal had ze allang op bed gelegen maar bellen was even belangrijker geweest dan naar bed gaan.
Dag meisje, slaap lekker. Bel je overmorgen weer als jullie tijd hebben?
Dag meisje, dikke kus.

Was haar rechteroog nou rood of zag ik dat verkeerd?
De volgende dag rond 14.00 uur stond in de rapportage dat Marjolein een beetje verkouden was ‘s-nachts een bloedneus had gehad en haar rechter oog wat rood was.
@#*¿~~☆ Neeee, stop….. tot hier en niet verder.

49 gedachten over “Covid-19 kruipt steeds dichterbij

 1. Het is moeilijk om niet meteen het ergste te denken. Voor wat het waard is: ik heb ook regelmatig een bloedneus en snotter veel, evenals rode jeukende ogen. Bij mij is dat pollenallergie. Hopelijk is dat bij Marjolein ook zo. Ik leef met jullie mee en duim dat het goed blijft gaan met jullie dochter.❤️

  Like

 2. Natuurlijk denk jij gelijk dat waarvan je weet dat je dat niet moet denken maar heej dat is normaal, dat is menselijk.

  Sterkte meis! 😘

  Geliked door 1 persoon

 3. Het blijft bang afwachten voor jullie.
  Probeer niet te snel het ergste te denken, maar ik besef, gemakkelijker geschreven dan gedaan.
  Ik hoop dat je een dagelijkse update kan krijgen.
  Hier in België is terug bezoek toegelaten door 1 persoon sinds vandaag, in Nederland nog niet?

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is nog steeds afwachten, de donkere wolk boven de groep is nog steeds niet vertrokken.
   Vanavond hebben we een persconferentie van Rutte gehad maar we moeten nog steeds volhouden. Er is nog geen sprake van versoepeling. Van de groep hebben we ook nog niets gehoord wat dat betreft.

   Like

 4. Getver wat spannend zeg…..wat zullen jullie je bezorgd maken zeg… Fijn dat je wel iedere dag even contact hebt en iets hoort. Hopelijk blijft het met Marjolein goed gaan……

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja het is inderdaad vreselijk, zeker als het zo dicht bij je eigen familie komt, je eigen kind. Heel veel sterkte er mee en ik hoop voor jullie dat alles ten goede komt.

    Geliked door 1 persoon

 5. Beter laat dan nooit, maar natuurlijk had een ernstig zieke medebewoner al eerder geïsoleerd moeten worden. Ik hoop dat ze jullie ook echt goed op de hoogte houden en eigenlijk is het raar dat jullie haar niet mogen bezoeken als het personeel géén voorzorgmaatregelen neemt. Ook daar wordt de put pas gedempt als het kalf verdronken is. Heel veel sterkte en houd je vast aan het feit dat er ook mensen zijn die gewoon niet vatbaar zijn voor het virus. Heel veel stekte.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het lijkt met haar nog steeds goed te gaan maar corona is nog niet verdwenen.
   Klopt niet iedereen wordt ziek of heel ernstig ziek.
   Het lastige is dat je niet weet tot welke groep je behoort.

   Like

   1. Nee dat maakt het angstig dat begrijp ik. Ik weet ook niet hóe kwetsbaar ze is. Als ik hier kijk is Henk lichamelijk sowieso gezonder dan ik ben al is hij de 80 plusser.

    Geliked door 1 persoon

    1. Wij zeiden altijd dat ze erg gezond is op zo af en toe een verkoudheid na. Met corona kun je er toch niet vanuit gaan dat het dan goed af zal lopen. De kans dat het goed gaat is iig wel groter.

     Like

 6. Wat een zorgen bij jullie. Dit is niet zo mooi. Bij Ferry is ook corona aangetroffen. Ferry werkt nog steeds door. Andere collega’s ook. Corona is zo erg overal. Zeer besmettelijk. Ik leef met jullie mee. En veel sterkte ermee.

  Geliked door 1 persoon

  1. Kunnen ze bij Ferry 1,5 mtr afstand houden? Of dit de beste oplossing is weet ik niet maar likkt me wel beter om aan te voldoen.

   Like

   1. Nou het is wel moeilijk op de werk. Er staat grote machine. Vaak zit dan ook computer eraan om in te bedienen. Ik hoop gaat lukken. Daar duim ik ook zo mee. Bang ben ik wel…..

    Geliked door 1 persoon

  1. 39 jaar is ze. Ze zit wat dat betreft aan de goede kant van de lijn. Haar gesondheid is normaal prima maar nu weet je het maar nooit.

   Like

Reacties zijn gesloten.